Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Mackgirl7
Spinach Penne Fresca
A low calorie easy dish that's both light and satisfying. A great option for lunch.
Składniki
Wskazówki
- First start by filling a pot with water and bringing it up to a boil on the stove. Once it has come to a boil, add whole wheat pasta.
- After about ten minutes of cooking, the pasta should be done. drain pasta and put pot back on the stove.
- While the pasta is on the stove. Measure out parmesan cheese and spinach.
- After draining pasta, put it back into the pot and add the cup of lemon juice.
- Add spinach and parmesan cheese. Put the lid of the pot on and let it sit for a couple minutes. Then pull the lid off. The spinach should be fully wilted and the cheese melted.
- Next add seasonings. I used crushed red pepper flakes, fresh cracked black pepper, garlic powder, onion powder and dried Italian herbs.
- After adding your seasonings, the dish is complete. Plate and enjoy!
155 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
The cup of lemon juice is entirely way too much and over powering.
05 paź 12 przez użytkownika: Melaniecvn65
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 267 kalorii w 1 porcji Spinach Penne Fresca.
|
|
Podział Kalorii: 15% tłusz, 67% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1117 kJ
13%
267 kcal
Tłuszcze
4,62g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,019g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,003g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,55g
Węglowodany
45,6g
18%
Cukier
3,1g
3%
Błonnik
5,8g
Białko
12,01g
24%
Sól
0,74g
12%
Cholesterol
10mg
Potas
428mg
21%
Podział Kalorii:
Węglowodany (67%)
Tłuszcze (15%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|