Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: amani96
Spanish Lentils and Mushrooms
Terrific vegetarian, vegan, and gluten-free dish.
Składniki
Wskazówki
- In a large saucepan, sauté the onion and garlic with a good glug of olive oil and a pinch of salt until softened, about 3 minutes.
- Add the lentils and 4 cups of water. Bring to a boil, reduce to a simmer, and cook until tender.
- Add the smoked paprika. Season with salt, sherry vinegar, and more smoked paprika to taste. I like there to be just an edge of vinegary sourness without it being overpowering.
- Meanwhile, in a very hot sauté pan, fry the mushrooms with another glug of olive oil, turning occasionally. Try to get them to brown well on most sides. Season with salt.
- Toss the cherry tomatoes and basil with a little olive oil, sherry vinegar, and salt.
- To serve, divide the lentils into bowls. Top with the mushrooms, and top that with the salad. Give the whole thing a grind of black pepper and maybe another little dusting of smoked paprika.
87 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Very suitable for the GI-diet. And delicious as well!
03 gru 10 przez użytkownika: oceanroses
|
The Lentils make it unsuitable for the Ancient European diet
26 maj 10 przez użytkownika: Runesinger
|
This dish was absolutely delicious!!!
21 kwi 10 przez użytkownika: amani96
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Szybka sałatka na obiad .
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 490 kalorii w 1 porcji Spanish Lentils and Mushrooms.
|
|
Podział Kalorii: 25% tłusz, 51% węglo, 24% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2050 kJ
25%
490 kcal
Tłuszcze
13,84g
20%
Tłuszcz Nasycony
1,929g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
9,898g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,623g
Węglowodany
64,2g
25%
Cukier
10,57g
12%
Błonnik
14g
Białko
29,84g
60%
Sól
0,33g
6%
Cholesterol
0mg
Potas
558mg
28%
Podział Kalorii:
Węglowodany (51%)
Tłuszcze (25%)
Białko (24%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|