http://myfitness.pl/fitness/7,107702,23940889,czy-dieta-niskoweglowodanowa-jest-zagrozeniem-dla-zdrowia.html
Poproszę o odniesienie się do owego artykułu...
:D
|
1369 kcal
|
Tłusz: 89,53g | Białk: 79,10g | Węglo: 62,29g.
Śniadanie: Kawa, Masło, Herbata bez Cukru. Lunch: Pomidory, Ogórek (Obrany), Ocet Balsamiczny, Sottile Gusto Mozzarella Mini, Kasza Gryczana (Gotowana, Pieczona), Karkówka, Green Factory Mix Sałat z Rukolą. Obiad: Ser Gouda lub Edamski, Pomidory, Ogórek Kwaszony, Kotlet Mielony, Lidl Wedlina Drobiowa, Buraczki Zasmażane, Jajko. Przekąski/Inne: Woda. więcej...
|
|
1490 kcal
|
Ćwiczenie:
Praca w Biurze Siedząca - 8 godziny, Prowadzenie Pojazdu - 40 minut, Odpoczywanie - 7 godziny i 20 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...
|
|
1 do 20 z 26
Komentarze
"Diety niskowęglowodanowe mogą przynieść korzyści osób, które genetycznie mają 'zaprogramowane' lepszą tolerancję tłuszczów niż węglowodanów." to prawie tak jakby powiedziec ze trzeba miec predyspozycje genetyczne zeby matka mogla nas karmic mlekiem z cyca 😅 "Wadą takiej diety jest znaczne ograniczenie ilości produktów zbożowych, także wysokiej jakości." chyba zaleta. "Dieta taka nie jest polecana osobom z cukrzycą czy zaburzeniami tolerancji cukrów" pewnie dlatego ze leczy z cukrzycy 😅 "W czasie wysiłku nasz organizm korzysta przede wszystkim z glikogenu, a do jego odbudowy niezbędna jest odpowiednia ilość węglowodanów w diecie" nie jest. glikogen mozna odbudowac nawet bedac na poscie. dalej nie chce mi sie czytac. strata czasu na takie brednie.
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
Wiem, że bzdury, ale chciałabym komuś pokazać Wasze mądre odpowiedzi na ten temat :P
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
Bo swoje zdanie już wyraziłam :P
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
A ja naiwny myślałem że 215g węgli na dobę to dużo ;)
18 sty 19 przez użytkownika: bigindian81
|
bylo mowic to bym sie lepiej postaral :D
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
a 215g wegli to ilosc wystarczajaca zeby kogos trzymac w permanentnej chorobie.
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
Ja kiedyś dostałam w makro od trenera 235g dziennie. Po 2 tyg myślałam, że umre :D
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
W ogóle, co za kompetentna strona z tym artykułem :D
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
Jedno mnie zastanawia, czy na niskich węglach (nie keto, a raczej LC), mogą wystąpić niedobory?
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
jezeli slabe produkty jesz to mysle ze tak. ogolnie zasada jest taka ze im wiecej wegli jesz tym wieksze masz zapo na mikroelementy. np na carnivore przy optymalnym doborze produktow wszystkie mikroelementy masz wysycone w ilosci jedzenia wielkosci 2 piesci.
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
A rozumiem, a jak szukać produktów najlepszych?
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
Powstało ostatnimi czasy wiele artykułów o szkodliwości low carb odnoszących się do badań prof. Banacha (wymieniony przez Ciebie artykuł również się odnosi). Ale tylko niektóre wspominają, że Banach analizował efekty diet niskowęglowodanowych, ale wysokobiałkowych, np. Atkins, które, jak wiadomo do najzdrowszych nie należą. Natomiast wnioski zostały, jak widać, rozciągnięte na całą grupę diet LC. To jak porównywanie jabłek i orzechów. Mało merytorycznie. Po drugie, mam wrażenie, że największe portale typu Gazeta.pl, Onet.pl etc. od dłuższego czasu startują w osobliwych zawodach pt. kto zatrudni głupszych pismaków. Powoływanie się na artykuły w tych mediach samo w sobie jest obłędem. Należałoby raczej sięgnąć po inne źródła wiedzy, jeśli ma to wpłynąć na nasze życie.
18 sty 19 przez użytkownika: Bela Lugoshi
|
JW, najlepsze rzeczy na swiecie pod wzgledem mikroelementow to ikra, ostrygi, watroba, mozg, jaja, ryby, czerwone mieso, zolty ser, maslo. jedzac tylko to co wymienilem dostarczysz wszystkiego co cialo potrzebuje. jestem nawet gotow sie zalozyc ze na takiej diecie nie da sie na nic zachorowac.
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
Żółty ser? To trzeba znaleźć jakiś zajebisty, bo te wszystkie sklepowe, to raczej średnio zdrowe. Z resztą się zgodzę, łatwiej znaleźć takie "czyste".
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
18 sty 19 przez użytkownika: JW1206
|
podobno z kerrygolda jest ok
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
Kerrygold to syf, mąż kupił masło i jedzie margaryną na kilometr, utlenia się też jak margaryna. Na etykiecie brak podmiotu odpowiedzialnego, brak producenta - nic. I zero informacji, że jest z domieszką margaryny. Ser też pewnie robią z domieszką. Omijać szerokim łukiem.
18 sty 19 przez użytkownika: mal_07
|
18 sty 19 przez użytkownika: vibo69
|
Masło najprościej zrobić samemu dużo czasu to nie zajmuje
19 sty 19 przez użytkownika: grubasek1999
|
Chlorek wapnia i E160a
To w sumie jedyne co można dopuścić w sklepowym serze... Jak na razie tylko w tym biedronkowym nie znalazłam nic innego. A masło faktycznie najlepiej samemu, ale nie z "mleka" że sklepu :)
19 sty 19 przez użytkownika: kluska87
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|