4 dorodne pojedyncze piersi kurczaka przekrajam wzdłuż i lekko rozbijam.
Natkę pietruszki siekamy wraz z 4 ząbkami czosnku.
Każdą pierś przeciągam łyżeczką musztardy.
Na musztardę wykładam pietruszkę wraz z czosnkiem, 2 plasterki ogórka konserwowego i plaster sera żółtego.
Boki zwijam do środka i następnie ciasno zwijam plaster piersi.Gotowy "rulon" spinam wykałaczką i posypuję z wierzchu ulubionymi przyprawami (u mnie oregano, tymianek, curry i bazylia).Gotowe roladki wkładam do rękawa do pieczenia, zamykam i piekę przez 35 min w temp 170 stopni.Po tym czasie nakłuwam woreczek i piekę jeszcze 10-20 min do uzyskania złocistego koloru.
porcja 140 g to 212 kcal / B 21.4/ T 12/ W 4.9
20 maj 21 przez użytkownika:
ciucma