ten przepis przyda się na śniadanie czy kolację.
Zajmuje tyle czasu co przygotowanie tradycyjnych naleśników
Składniki na 4 średnie naleśniki:
Ciasto:
♨️ 10 g mąki migdałowej
♨️ 10 g erytrolu
♨️ 20 g śmietanki 36%
♨️ 6 jajek
♨️ Szczypta soli
Nadzienie:
♨️ 200 g sera twarogowego tłustego
♨️ 1/4 łyżeczki esencji waniliowej
♨️ 20g śmietanki 36%
INSTRUKCJE
👌Składniki na ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli jest dla was za rzadkie można dodać więcej mąki migdałowej
👌 Wylewamy na bardzo gorący tłuszcz (u mnie olej) i smażymy jak tradycyjne naleśniki. Może być Wam na początku trudno przerzucić naleśnika, ale trening czyni mistrza 🤩
Jeżeli nie dacie rady możecie spróbować przerzucać z patelni na patelnię , ja tak często robię nie chcąc ryzykować że mi się zwyczajnie rozwali 😅
👌 Składniki na nadzienie miksujemy do uzyskania konsystencji serka homogenizowanego
👌 Smarujemy naleśniki i zwijamy wedle gustu w ruloniki lub składamy w trójkąty
U mnie cieszą się powodzeniem również naleśniki z masłem orzechowym, najlepiej 100% orzechów, polane roztopioną czekoladą 90%
Smacznego 😁
Makro dla porcji 1 naleśnika :
Kcal 229/ B 16.6/ T 16.4/ W 2.8
25 cze 21 przez użytkownika:
ciucma