Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 1 godz
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Soupe réconfortante.
Składniki
Wskazówki
- Laver, éplucher et couper les légumes.
- Dans une casserole, faire suer l'échalote et le poireau dans un peu d'huile d'olive ou beurre.
- Mettre les autres légumes dans une autre casserole et recouvrir d'eau froide. Mettre un couvercle et cuire pendant une heure sur feu moyen/doux. Vous pouvez ajouter un bouillon cube de légumes.
- Une fois la cuisson terminée ajouter le mélange échalote/poireau.
- Mixer et assaisonner selon votre goût, si elle est trop épaisse vous pouvez ajouter de l'eau. Pour les gourmand vous pouvez ajouter de la crème liquide (20cl).
74 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 115 kalorii w 1 porcji Soupe de Légumes d'Hiver.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 2% tłusz, 88% węglo, 10% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
481 kJ
6%
115 kcal
Tłuszcze
0,32g
0%
Tłuszcz Nasycony
0,051g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,012g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,144g
Węglowodany
26,66g
10%
Cukier
5,33g
6%
Błonnik
4,2g
Białko
2,88g
6%
Sól
0,16g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
264mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (88%)
Tłuszcze (2%)
Białko (10%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|