Endives au Jambon avec sa Béchamel Légére
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: nath39700 ![](https://m.ftscrt.com/static/member/413352cc-985e-46a3-9903-7c98ca346433_tiny.jpg)
Endives au Jambon avec sa Béchamel Légére
Plat chaud et maigre.
Składniki
Wskazówki
- Laver l'endive et la couper en 2 dans le sens de la longueur, si elle est grosse.
- La cuire à la vapeur pendant 10 minutes.
- Préchauffer le four à 220°C.
- Sauce béchamel légère: mettre la maïzena dans le lait, pour le tout sur le feu moyen et remuer avec une cuillère en bois jusqu'à épaississement.
- Ajouter un peu de noix de muscade. Bien mélanger.
- Enrouler l'endive dans la tranche de jambon, la mettre dans un plat allant au four. Recouvrir de la sauce béchamel légère et parsemer de fromage râpé.
- Cuire à 220°C pendant 20 minutes.
83 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Recenzje
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 236 kalorii w 1 porcji Endives au Jambon avec sa Béchamel Légére.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 28% tłusz, 46% węglo, 26% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
987 kJ
12%
236 kcal
Tłuszcze
7,75g
11%
Tłuszcz Nasycony
4,158g
21%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,908g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,804g
Węglowodany
28,88g
11%
Cukier
7,3g
8%
Błonnik
16,5g
Białko
16,57g
33%
Sól
1,06g
18%
Cholesterol
28mg
Potas
1854mg
93%
Podział Kalorii:
Węglowodany (46%)
Tłuszcze (28%)
Białko (26%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|