Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Seared Ahi Tuna
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
2 porcja (e)
Czas Przygotowania:
1 godz
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Zakąski
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
jmnachman
Seared Ahi Tuna
If you're tired of eating chicken and plain tuna, try this very easy to make and absolutely delicious dish.
Składniki
2 tbsp balsamic vinegar
2 łyżki stołowe soy sauce
1 łyżka stołowa lemon juice
1 ząbek garlic
3 łyżeczki fresh grated ginger
12 oz Ahi tuna steaks
1
mała
green onion
Wskazówki
Mix balsamic vinegar, garlic, soy sauce ginger, green onion and lemon juice in a large bowl.
Marinade the tuna steaks, cover them tightly in the bowl and refrigerate for at least an hour.
Heat a non-stick skillet over medium-high to high heat. When the pan is hot place the steaks in the skillet and sear them for 1 minute to 1 1/2 minutes each side.
Remove from pan and slice them as you wish.
Note: you can top with lettuce, vegetables or brown rice. I used steamed asparagus.
803 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
We reduced the ginger to less than 1 tsp and used Mahi Mahi since Ahi is so expensive. We also cooked it all the way instead of pan searing it *Mahi taste funny when it is seared only. BUT the recipe is delicious!
25 mar 13 przez użytkownika:
justmilissa
Very good!!! You will love this recipe if you love sushi!
10 lip 12 przez użytkownika:
ndmiller17
Very yummy!
15 mar 11 przez użytkownika:
astraea82
I make this recipe at least twice a month...so tasty and good for me :)
16 lut 11 przez użytkownika:
smartin585
I also used the rice wine vinegar as I am not a big fan of balsamic. It was awesome. My husband loved it too. Thanks for the great recipe. We have added this to our list of favorite dinners.
16 lut 11 przez użytkownika:
lindap13
This was really delicous! I used Japanese rice wine vinegar instead of balsamic and served on a bed of green beans with rice and Japanese style pickled vegetables.
02 paź 09 przez użytkownika:
needs_to_be_thin
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
rfbos
Sałatka Winegrette
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika:
Lera_vm
Sałatka z Krewetek i Szynki
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika:
basle1
Placki z Cukinii
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika:
ElwirkaP
Placuszki z Jarmużem
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Seared Ahi Tuna
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 206 kalorii w 1 porcji Seared Ahi Tuna.
Podział Kalorii:
7% tłusz
, 10% węglo, 83% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
860 kJ
10%
206 kcal
Tłuszcze
1,57g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,013g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,008g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,022g
Węglowodany
5,06g
2%
Cukier
2,58g
3%
Błonnik
0,4g
Białko
41,05g
82%
Sól
1,50g
25%
Cholesterol
75mg
Potas
62mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(206 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (10%)
Tłuszcze (7%)
Białko (83%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?