Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 50 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Liezari
French Lentil Soup
Hearty healthy lentil soup.
Składniki
Wskazówki
- Heat oil in heavy large saucepan over medium–high heat.
- Add onions, celery, carrots, and garlic; sauté until vegetables begin to brown, about 15 minutes.
- Add 4 cups broth, lentils, and tomatoes with juice and bring to a boil. Reduce heat to medium–low, cover, and simmer until lentils are tender, about 35 minutes.
- Transfer 2 cups soup (mostly solids) to blender and puree until smooth.
- Return puree to soup in pan; thin soup with more broth by 1/4 cupfuls, if too thick. Season with salt, pepper, and a splash of vinegar, if desired.
- Ladle soup into bowls. Garnish with celery leaves.
91 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 250 kalorii w 1 porcji French Lentil Soup.
|
|
Podział Kalorii: 22% tłusz, 53% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1047 kJ
13%
250 kcal
Tłuszcze
5,27g
8%
Tłuszcz Nasycony
0,718g
4%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,304g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,549g
Węglowodany
28,84g
11%
Cukier
5,86g
7%
Błonnik
10,9g
Białko
13,32g
27%
Sól
5,77g
96%
Cholesterol
0mg
Potas
232mg
12%
Podział Kalorii:
Węglowodany (53%)
Tłuszcze (22%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|