Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: bmpace

Baked Cod

Tasty baked cod with a delicious creamy sauce.

Składniki

Wskazówki

  1. Preheat oven to 425 °F (210 °C).
  2. Place fish in an 11 x 7" baking dish coated with cooking spray.
  3. Combine lime juice, mayonnaise, onion powder, and pepper in a small bowl, and spread over fish.
  4. Sprinkle with breadcrumbs; drizzle with butter.
  5. Bake at 425 °F for 20 minutes or until fish flakes easily when tested with a fork. Sprinkle with parsley.
  6. Note: based on a recipe from Cooking Light.
501 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
made with plan Greek yogurt instead of mayo. also used light panko crumbs and very light parm
user vote
26 kwi 20 przez użytkownika: calie8711
This Baked cod taste so good.
user vote
08 sie 19 przez użytkownika: selenadobbin-gillis
yuck
user vote
02 cze 18 przez użytkownika: david tanios
Instead of bread crumbs, sprinkle on fresh Parmesan cheese at the end.
user vote
08 maj 18 przez użytkownika: sharonmartin1
Made this last night and it was super easy and super good! We tried a similar recipe last week with tilapia but the taste and texture of the tilapia was really disappointing. Cod is mild and flaky and works very well with this recipe. This one will be a go to favorite!
user vote
16 lip 14 przez użytkownika: Kathykirk16
Wonderful...and filling...
user vote
24 maj 14 przez użytkownika: DeeTyme
Cooked again with the Lite Mayo and replaced the bread crumbs with Old Bay. Excellent! Whether you use bread crumbs or Old Bay, you will love this recipe.
user vote
19 maj 14 przez użytkownika: Chillie Willie
This was absolutely amazing!
user vote
15 cze 12 przez użytkownika: reneezeitler
Nice and moist but could have used a little kick. I used yogurt instead of mayo. My husband and I both liked it and I'll make it again but probably throw some other spices in.
user vote
28 mar 12 przez użytkownika: JanetJake
This recipe is good. I used nonfat plain yogurt in place of the mayo, and I used a sprinkle of Herbamare in place of the onion powder. It was creamy and good.
user vote
12 lis 11 przez użytkownika: Jan Mc
1 do 10 z 17 Następny

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 243 kalorii w 1 porcji Baked Cod.
Podział Kalorii: 27% tłusz, 18% węglo, 55% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1017 kJ
12%
243 kcal
Tłuszcze
7g
10%
Tłuszcz Nasycony
3,164g
16%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,654g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,36g
Węglowodany
10,84g
4%
Cukier
1,01g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
32,4g
65%
Sól
0,64g
11%
Cholesterol
76mg
Potas
734mg
37%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
12%
z GDA *
(243 cal)
12% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (18%)
 
Tłuszcze (27%)
 
Białko (55%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.