Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: jeanx
Hot and Sour Soup
A flavorful homemade Chinese soup.
Składniki
Wskazówki
- Scramble sausage in large pot.
- Add water and bouillon, allow to boil.
- Add tofu, mushrooms, and bamboo shoots. Bring back to boil.
- Stir in soy sauce, sugar substitute, rice vinegar, sesame oil, white pepper and chili oil.
- Add bok choy and green onions, bring to boil for 4 minutes and serve.
55 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Fantastic! I have made it twice already. I love it. I did have to a bit more hot chili oil as I like mine spicy. This is better than any restauarants I have had in a long time. It was my chinese take out staple, but not anymore.
28 sty 12 przez użytkownika: TAZPEZMOM
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Najnowsze Przepisy
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 322 kalorii w 1 porcji Hot and Sour Soup.
|
|
Podział Kalorii: 73% tłusz, 8% węglo, 19% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1347 kJ
16%
322 kcal
Tłuszcze
26,21g
37%
Tłuszcz Nasycony
8,821g
44%
Tłuszcz Jednonienasycony
11,336g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,842g
Węglowodany
6,16g
2%
Cukier
1,84g
2%
Błonnik
1,8g
Białko
15,41g
31%
Sól
5,36g
89%
Cholesterol
58mg
Potas
328mg
16%
Podział Kalorii:
Węglowodany (8%)
Tłuszcze (73%)
Białko (19%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|