Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Zupy
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Newness

Bean Soup with Pasta

A hearty, filling and tasty low fat soup.

Składniki

Wskazówki

  1. Cook pasta according to package directions.
  2. Thinly slice carrots, and celery. Chop onion and mince garlic (or use garlic press).
  3. In large non-stick pan sauté the carrots, celery, onion and garlic in oil. Sauté until kind of tender, about 5 minutes.
  4. Stir in the water, broth, tomatoes, basil, rosemary, salt and pepper.
  5. Bring to a boil, reduce heat; cover and simmer 10 minutes.
  6. Drain pasta; stir into vegetable mixture.
  7. Add the beans; heat through. Stir in spinach, cook until spinach is wilted, about 2 minutes. Sprinkle with Parmesan cheese if desired.
  8. Tip: you can cook your own beans from dry ahead of time. It's not necessary but extra rinsing may aid in digestion.
288 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
I really enjoyed this. I used Thyme instead of Rosemary
user vote
18 lut 13 przez użytkownika: tnbristol24
Worst soup I have ever had. Sorry, I'm not making this again.
user vote
17 kwi 12 przez użytkownika: Skinny_soon
This should be edited. Carrots are not in the ingredient list but are mentioned in the directions.
user vote
08 mar 12 przez użytkownika: mackeli4
This soup was delicious. I used chick peas instead of white beans and its very filling. LOVE it!
user vote
09 sty 12 przez użytkownika: TMJaco
it has 5 points and is very filling
user vote
28 wrz 11 przez użytkownika: beverley141156

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 196 kalorii w 1 porcji Bean Soup with Pasta.
Podział Kalorii: 13% tłusz, 69% węglo, 18% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
820 kJ
10%
196 kcal
Tłuszcze
2,81g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,387g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,669g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,372g
Węglowodany
34,2g
13%
Cukier
3,4g
4%
Błonnik
5,8g
Białko
8,87g
18%
Sól
0,88g
15%
Cholesterol
0mg
Potas
476mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(196 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (69%)
 
Tłuszcze (13%)
 
Białko (18%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.