Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
A deliciously sweet afternoon snack.
Składniki
Wskazówki
- Preheat oven to 325° F (160° C). Line standard muffin tins with paper liners.
- Whisk dry ingredients in a large bowl.
- Cream butter and sugar with a mixer until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating after each addition.
- Make the buttermilk by combining lemon juice and milk in a bowl and let sit without stirring for at least 10 minutes.
- Add dry ingredients to butter mixture in 3 additions, alternating with buttermilk in 2 additions and ending with dry. Scrape sides of bowl as needed.
- Pour 3 tablespoons of batter into each muffin cup and bake for 25 minutes.
150 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I'm new to this, soo... the calorie count is per serving right?
28 lip 14 przez użytkownika: eirfinna
|
they were the best cupcakes i have ever eaten. they were so rich and sweet
29 lut 12 przez użytkownika: scerbo_is_my_idol
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 189 kalorii w 1 porcji Brown Sugar Pound Cakes.
|
|
Podział Kalorii: 37% tłusz, 57% węglo, 6% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
790 kJ
9%
189 kcal
Tłuszcze
7,95g
11%
Tłuszcz Nasycony
4,606g
23%
Tłuszcze Trans
0,171g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,272g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,098g
Węglowodany
27,64g
11%
Cukier
17,44g
19%
Błonnik
1,7g
Białko
2,91g
6%
Sól
0,24g
4%
Cholesterol
48mg
Potas
127mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (57%)
Tłuszcze (37%)
Białko (6%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|