Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 50 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Susan54321
Lentil and Brown Rice Soup
A healthy wholegrain high fibre soup.
Składniki
Wskazówki
- In large saucepan, combine onion soup, water, lentils, rice, tomatoes, carrot, oregano, thyme and basil.
- Bring mixture to a boil and simmer covered stirring occasionally 45 minutes or until lentils and rice are tender.
- Stir in parsley, vinegar and pepper and serve.
- Note: great with rye bread.
74 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
This is perfect! I have left over rice and lentils and this is a great way to get rid of it wothout wasting any. Thanks Susan!
14 wrz 13 przez użytkownika: MissK007
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 260 kalorii w 1 porcji Lentil and Brown Rice Soup.
|
|
Podział Kalorii: 6% tłusz, 75% węglo, 19% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1089 kJ
13%
260 kcal
Tłuszcze
1,72g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,251g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,42g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,522g
Węglowodany
49,27g
19%
Cukier
5,14g
6%
Błonnik
14,2g
Białko
12,7g
25%
Sól
2,77g
46%
Cholesterol
0mg
Potas
640mg
32%
Podział Kalorii:
Węglowodany (75%)
Tłuszcze (6%)
Białko (19%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|