Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Nella1985

Cloud Bread

A soft fluffy bread perfect for gluten allergies.

Składniki

Wskazówki

  1. Separate eggs. Egg whites in one bowl, egg yolks in another bowl.
  2. Add cream of tartar to egg whites and whip until stiff. You should be able to hold the bowl upside down over your head for 10 seconds.
  3. Add the cream cheese to the egg yolks, you can use any flavour you like. Mix properly.
  4. Slowly fold the egg yolk mixture into the egg whites. Make sure you don't release too much air out of the egg whites.
  5. Spoon onto a greased baking plate into the size desired.
  6. Put the baking plate into a preheated 150 °C oven for approximately 15 minutes or until the bread is a golden brown colour.
  7. Leave to cool down and store in an air tight container.
276 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 33 kalorii w 1 porcji Cloud Bread.
Podział Kalorii: 63% tłusz, 8% węglo, 29% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
139 kJ
2%
33 kcal
Tłuszcze
2,28g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,964g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,795g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,233g
Węglowodany
0,62g
0%
Cukier
0,12g
0%
Błonnik
0g
Białko
2,36g
5%
Sól
0,08g
1%
Cholesterol
66mg
Potas
77mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
2%
z GDA *
(33 cal)
2% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (8%)
 
Tłuszcze (63%)
 
Białko (29%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.