Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
A soft fluffy bread perfect for gluten allergies.
Składniki
Wskazówki
- Separate eggs. Egg whites in one bowl, egg yolks in another bowl.
- Add cream of tartar to egg whites and whip until stiff. You should be able to hold the bowl upside down over your head for 10 seconds.
- Add the cream cheese to the egg yolks, you can use any flavour you like. Mix properly.
- Slowly fold the egg yolk mixture into the egg whites. Make sure you don't release too much air out of the egg whites.
- Spoon onto a greased baking plate into the size desired.
- Put the baking plate into a preheated 150 °C oven for approximately 15 minutes or until the bread is a golden brown colour.
- Leave to cool down and store in an air tight container.
276 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 33 kalorii w 1 porcji Cloud Bread.
|
|
Podział Kalorii: 63% tłusz, 8% węglo, 29% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
139 kJ
2%
33 kcal
Tłuszcze
2,28g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,964g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,795g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,233g
Węglowodany
0,62g
0%
Cukier
0,12g
0%
Błonnik
0g
Białko
2,36g
5%
Sól
0,08g
1%
Cholesterol
66mg
Potas
77mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (8%)
Tłuszcze (63%)
Białko (29%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|