Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Przystawki
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: cel6670 ![](https://m.ftscrt.com/static/member/_chilli_green_shared_tiny.jpg)
Rouleaux de Printemps Gambas Carotte
Rouleau de printemps rempli de crevettes et de légumes.
Składniki
Wskazówki
- Couper en petit bâton les carottes et les faire cuire à la vapeur quelques minutes, cuire le riz.
- Faire revenir les gambas avec l'ail et le persil, les faire flamber avec le rhum, laisser refroidir et décortiquer.
- Préparer une assiette creuse rempli d'eau tiède et une assiette plate.
- Mettre la galette de riz dans l'eau tiède 30 seconde et la placer dans l'assiette plate, disposer au milieu la salade, un ou deux bâtons de carotte, de la gambas, du riz, saler, poivré.
- Plier les deux côtés de la galette et enrouler par le haut.
- Savourez.
8 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 91 kalorii w 1 porcji Rouleaux de Printemps Gambas Carotte.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 12% tłusz, 51% węglo, 37% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
379 kJ
5%
91 kcal
Tłuszcze
1,18g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,244g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,495g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,196g
Węglowodany
11,35g
4%
Cukier
0,8g
1%
Błonnik
0,8g
Białko
8,28g
17%
Sól
0,66g
11%
Cholesterol
0mg
Potas
89mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (51%)
Tłuszcze (12%)
Białko (37%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|