Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 1 godz
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Yorco
Flan Napolitano
El flan es un delicioso postre.
Składniki
Wskazówki
- En una sartén calienta a fuego lento el azúcar. Mover para que no se queme. cuando se obtenga un color ambar retirar del fuego y poner en el molde que se usará para hacer el flan.
- Batir suficientemente los demás ingredientes hasta no obtener grumos. Si se bate suficiente quedará expuso. Logrando los agujeritos dentro del flan que a tantos gusta.
- Vaciar la mezcla en el molde en el cual habíamos previamente vaciado el caramelo. tapar con papel aluminio. Hornear a baño María por una hora (aproximadamente)o hasta que al introducir un palillo en el flan éste salga limpio. Esperar a que enfríe y desmoldar. Refrigerar y listo.
49 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 168 kalorii w 1 porcji Flan Napolitano.
|
|
Podział Kalorii: 53% tłusz, 30% węglo, 17% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
704 kJ
8%
168 kcal
Tłuszcze
9,5g
14%
Tłuszcz Nasycony
5,249g
26%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,91g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,546g
Węglowodany
12g
5%
Cukier
12g
13%
Błonnik
0g
Białko
6,61g
13%
Sól
0,44g
7%
Cholesterol
117mg
Potas
160mg
8%
Podział Kalorii:
Węglowodany (30%)
Tłuszcze (53%)
Białko (17%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|