Sausage Onion Cheese Quiche
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Low carb, no crust mini quiches.
Składniki
Wskazówki
- Preheat oven to 350 °F (175 °C). Spray a 12 cup muffin tin with nonstick cooking spray.
- Take mild Italian sausage links from skins, break up with wooden spoon or spatula, and sauté on stove top with onion until thoroughly cooked. Set aside.
- Whisk eggs and whipping cream.
- Add in cheese and sausage and onion mixture until well combined.
- Spoon equally into 12 prepared muffin tins.
- Bake on middle rack for 20 minutes.
- Let rest for about 5 minutes to allow them to set.
- Note: can be kept in plastic containers and warmed at breakfast for 40 seconds.
105 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 129 kalorii w 1 porcji Sausage Onion Cheese Quiche.
|
|
Podział Kalorii: 67% tłusz, 5% węglo, 29% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
540 kJ
6%
129 kcal
Tłuszcze
9,44g
13%
Tłuszcz Nasycony
4,486g
22%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,5g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,3g
Węglowodany
1,45g
1%
Cukier
0,52g
1%
Błonnik
0,1g
Białko
9,11g
18%
Sól
0,65g
11%
Cholesterol
95mg
Potas
31mg
2%
Podział Kalorii:
Węglowodany (4%)
Tłuszcze (67%)
Białko (29%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|