Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Typ posiłku:
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: amm1114

Japanese Cucumber Salad

A healthy make-over salad with terrific authentic Japanese flavors.

Składniki

Wskazówki

  1. The cucumbers can be peeled, cut lengthwise, seeded, and sliced into thin half moons.
  2. In a large bowl, combine cucumbers and salt; mix well.
  3. Add sugar, soy sauce, rice wine vinegar, and sesame oil; mix well.
  4. Sprinkle with sesame seed and mix.
  5. Let marinate for 20 minutes before serving.
  6. To serve, divide salad among individual chilled plates.
853 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
soy sauce has too much gluten to be considered safe for celiacs... be warned!
user vote
22 paź 16 przez użytkownika: effivd
This is delish - I used low sodium soy sauce which cuts the sodium level but doesn't affect the taste.
user vote
28 lip 14 przez użytkownika: cmlynn
So, so good.
user vote
10 sty 14 przez użytkownika: rhea_rose
Why not use sugar substitute, cut salt to 1/4 tsp and use low sodium soy sauce. I also have B/P issue so must watch sodium but it seems like a whole tsp of salt is a lot
user vote
30 kwi 13 przez użytkownika: gmcclune001
This sounds great. I think I'll try using low sodium soy sauce and trimming back the added salt. Should be just as good.
user vote
17 lip 11 przez użytkownika: MKreush
If you are on Atkins then the sodium should be fine unless your doctor says low salt for you. You can by lower sodium soy sauce. I made this using O carb sweetener and cut the seeds in half and it was wonderful and only it like 2.5 net carbs. If you are not yet able to have soy then don't add any soy sauce and if you are not able to have seeds then don't use seeds. Cucumbers, sweetener and vinegar is wonderful all by itself. You can also add sliced onion to this if you need to use up your net carb allowance.
user vote
03 cze 11 przez użytkownika: Giapets
nice <3
user vote
06 maj 11 przez użytkownika: AnaAire
I'm planning to try it. I will replay soy sauce with low sodium soy and the sugar with honey. I will let you all know how it tastes.
user vote
20 kwi 11 przez użytkownika: Newness
I really love this recipe! Substituted 3 tsp. of sugar for 3 drops sucralose and cut the salt down to 1/2 tsp. (personal taste) - overall, yummy! Will be making this again!
user vote
11 kwi 11 przez użytkownika: dreama
This is so very very good always!
user vote
29 mar 11 przez użytkownika: jamina1
1 do 10 z 26 Następny

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki Sałatki i Sosy do Sałatek

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 45 kalorii w 1 porcji Japanese Cucumber Salad.
Podział Kalorii: 41% tłusz, 51% węglo, 8% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
187 kJ
2%
45 kcal
Tłuszcze
2,04g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,297g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,77g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,87g
Węglowodany
5,8g
2%
Cukier
4,09g
5%
Błonnik
0,5g
Białko
0,89g
2%
Sól
2,02g
34%
Cholesterol
0mg
Potas
94mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
2%
z GDA *
(45 cal)
2% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (51%)
 
Tłuszcze (41%)
 
Białko (8%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.