Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 35 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Bolo integral com aveia, banana e uvas passa sem adição de farinha de trigo.
Składniki
Wskazówki
- Bata no liquidificador, os ovos, o óleo, a banana, as uvas e a canela.
- Em uma vasilha, despeje a massa líquida e acrescente a aveia, misture até ficar homogêneo. Acrescente o fermento.
- Leve ao forno baixo 180ºC por cerca de 35 minutos em forma untada ou de silicone de 25 cm de diâmetro. Faça o teste do palito (espete um palito de dente no centro da massa para saber se está assado, se sair limpo sem resíduo grudado, está no ponto).
141 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Já tentou óleo de coco em substituição ao de soja ?
02 lut 15 przez użytkownika: gersonfer
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 482 kalorii w 1 porcji Bolo de Banana com Aveia.
|
|
Podział Kalorii: 42% tłusz, 50% węglo, 8% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2017 kJ
24%
482 kcal
Tłuszcze
23,47g
34%
Tłuszcz Nasycony
3,694g
18%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
7,07g
Tłuszcz Wielonienasycony
9,326g
Węglowodany
63,01g
24%
Cukier
26,76g
30%
Błonnik
9,2g
Białko
10,4g
21%
Sól
0,09g
1%
Cholesterol
93mg
Potas
256mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (50%)
Tłuszcze (42%)
Białko (8%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|