Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: La_fée_Zumba ![](https://m.ftscrt.com/static/member/_lemon_shared_tiny.jpg)
Lentilles Corail à l'indienne aux Petits Légumes
Un accompagnement complet qui peut s'accompagner aussi bien de viande rouge, que de viande blanche que de poissons
Składniki
Wskazówki
- Faire revenir oignon et ail émincés dans l'huile.
- Ajouter la tomate épépinée, les courgettes et les poivrons détaillés en petits cubes, le piment oiseau émincé. Cuire
- Ajouter les lentilles lavées et égouttées, le curry, curcuma, cumin selon votre goût, sel et poivre.
- Servir saupoudré d'un peu de coriandre fraîche émincée
- Pour cuire les lentilles: couvrir d'eau jusqu'à dépasser les lentilles de 1 ou 2 cm. Porter à ébullition, couvrir et laisser cuire environ 15 minutes.
179 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Słodka i kremowa pieczona przekąska.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 220 kalorii w 1 porcji Lentilles Corail à l'indienne aux Petits Légumes.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 19% tłusz, 58% węglo, 23% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
918 kJ
11%
220 kcal
Tłuszcze
4,52g
6%
Tłuszcz Nasycony
0,637g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,506g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,566g
Węglowodany
31,3g
12%
Cukier
5,36g
6%
Błonnik
7,4g
Białko
12,7g
25%
Sól
0,04g
1%
Cholesterol
0mg
Potas
404mg
20%
Podział Kalorii:
Węglowodany (58%)
Tłuszcze (19%)
Białko (23%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|