Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: greta.fiorbianco

Torta Light Zucca e Cioccolato

Facilissima e adatta a tutti.

Składniki

Wskazówki

  1. Unire la zucca allo yogurt e mescolare.
  2. Aggiungete le uova (precedentemente montate) e mescolate.
  3. Aggiungere lo zucchero a velo e l’amido e mischiare fino ad ottenere un composto omogeneo.
  4. Infine aggiungere le gocce di cioccolato.
  5. Versare in uno stampo foderato con carta da forno. Cuocere in forno statico preriscaldato a 170°C per 35-40 minuti.
  6. Lasciare raffreddare e guarnire a piacere.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Desery Przekąski Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 115 kalorii w 1 porcji Torta Light Zucca e Cioccolato.
Podział Kalorii: 16% tłusz, 61% węglo, 22% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
483 kJ
6%
115 kcal
Tłuszcze
2,07g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,274g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,337g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,123g
Węglowodany
17,52g
7%
Cukier
10,68g
12%
Błonnik
1,1g
Białko
6,43g
13%
Sól
0,08g
1%
Cholesterol
38mg
Potas
127mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(115 cal)
6% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (62%)
 
Tłuszcze (16%)
 
Białko (22%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.