Torta Light Zucca e Cioccolato
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Oceń:
Jeszcze nie oceniono.
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Facilissima e adatta a tutti.
Składniki
Wskazówki
- Unire la zucca allo yogurt e mescolare.
- Aggiungete le uova (precedentemente montate) e mescolate.
- Aggiungere lo zucchero a velo e l’amido e mischiare fino ad ottenere un composto omogeneo.
- Infine aggiungere le gocce di cioccolato.
- Versare in uno stampo foderato con carta da forno. Cuocere in forno statico preriscaldato a 170°C per 35-40 minuti.
- Lasciare raffreddare e guarnire a piacere.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 115 kalorii w 1 porcji Torta Light Zucca e Cioccolato.
|
|
Podział Kalorii: 16% tłusz, 61% węglo, 22% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
483 kJ
6%
115 kcal
Tłuszcze
2,07g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,274g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,337g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,123g
Węglowodany
17,52g
7%
Cukier
10,68g
12%
Błonnik
1,1g
Białko
6,43g
13%
Sól
0,08g
1%
Cholesterol
38mg
Potas
127mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (62%)
Tłuszcze (16%)
Białko (22%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|