Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
You can turn these carnitas into wraps, by rolling them in corn tortillas with chopped tomatoes and shredded lettuce.
Składniki
Wskazówki
- Heat a skillet over medium-high heat. Add pork and garlic, cook 6-8 minutes, turning pork occasionally, until no longer pink in center. Drain, if necessary.
- Stir in all remaining ingredients. Cook until mixture thickens and coats pork.
35 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Very good!!! Made it with Jasmine rice and poured the left over sauce over the rice...delicious.
23 wrz 20 przez użytkownika: harvestmeadow
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 199 kalorii w 1 porcji Pork Carnitas.
|
|
Podział Kalorii: 28% tłusz, 23% węglo, 48% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
831 kJ
10%
198 kcal
Tłuszcze
6,16g
9%
Tłuszcz Nasycony
2,124g
11%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,747g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,664g
Węglowodany
11,39g
4%
Cukier
10,18g
11%
Błonnik
0g
Białko
23,43g
47%
Sól
0,90g
15%
Cholesterol
75mg
Potas
472mg
24%
Podział Kalorii:
Węglowodany (24%)
Tłuszcze (28%)
Białko (48%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|