Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Julianovalle

Bolinho de Batata Doce

Bolinho de batata doce ao forno.

Składniki

Wskazówki

  1. Cozinhar batata doce.
  2. Depois de cozidas, descascar e amassar misturando os ovos e a canela.
  3. Bata num multiprocessador ou liquidificador.
  4. Quando tiver uniforme, acrescente o fermento em pó, bata mais um pouco para misturar.
  5. Coloque a pasta numa pequena assadeira ou em forminhas e deixe em forno médio por mais ou menos 30 minutos.
118 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 184 kalorii w 1 porcji Bolinho de Batata Doce.
Podział Kalorii: 23% tłusz, 52% węglo, 25% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
770 kJ
9%
184 kcal
Tłuszcze
4,67g
7%
Tłuszcz Nasycony
1,426g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,699g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,683g
Węglowodany
23,31g
9%
Cukier
5,47g
6%
Błonnik
5,5g
Białko
11,06g
22%
Sól
1,03g
17%
Cholesterol
186mg
Potas
136mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
9%
z GDA *
(184 cal)
9% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (52%)
 
Tłuszcze (23%)
 
Białko (25%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.