Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Bolinho de batata doce ao forno.
Składniki
Wskazówki
- Cozinhar batata doce.
- Depois de cozidas, descascar e amassar misturando os ovos e a canela.
- Bata num multiprocessador ou liquidificador.
- Quando tiver uniforme, acrescente o fermento em pó, bata mais um pouco para misturar.
- Coloque a pasta numa pequena assadeira ou em forminhas e deixe em forno médio por mais ou menos 30 minutos.
118 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 184 kalorii w 1 porcji Bolinho de Batata Doce.
|
|
Podział Kalorii: 23% tłusz, 52% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
770 kJ
9%
184 kcal
Tłuszcze
4,67g
7%
Tłuszcz Nasycony
1,426g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,699g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,683g
Węglowodany
23,31g
9%
Cukier
5,47g
6%
Błonnik
5,5g
Białko
11,06g
22%
Sól
1,03g
17%
Cholesterol
186mg
Potas
136mg
7%
Podział Kalorii:
Węglowodany (52%)
Tłuszcze (23%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|