Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Stuck for a healthy dinner idea? This parmesan-crumbed baked fish will make weeknight dinners a breeze.
Składniki
Wskazówki
- Preheat oven to 200 °C.
- Combine breadcrumbs, parsley, parmesan cheese, lemon rind, and salt and pepper in a bowl. Stir to combine. Drizzle mixture with oil. Stir until breadcrumbs are coated in oil.
- Press breadcrumb mixture onto flesh-side of fish fillets to form an even topping.
- Place fish, skin-side down, onto a baking tray. Spray with oil.
- Bake for 15 minutes or until crumbs are light golden and fish is just cooked through.
- Serve with steamed beans, potatoes and lemon wedges.
61 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 213 kalorii w 1 porcji Parmesan-Crumbed Baked Fish.
|
|
Podział Kalorii: 41% tłusz, 20% węglo, 39% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
892 kJ
11%
213 kcal
Tłuszcze
9,67g
14%
Tłuszcz Nasycony
2,459g
12%
Tłuszcze Trans
0,03g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,435g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,698g
Węglowodany
10,86g
4%
Cukier
1,01g
1%
Błonnik
0,3g
Białko
20,67g
41%
Sól
0,73g
12%
Cholesterol
7mg
Potas
34mg
2%
Podział Kalorii:
Węglowodany (20%)
Tłuszcze (41%)
Białko (39%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|