Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: 1803dom ![](https://m.ftscrt.com/static/member/_strawberry_shared_tiny.jpg)
Lapin en Sauce
Lapin au vin blanc.
Składniki
Wskazówki
- Faire revenir les morceaux de lapins dans l huile; puis rajouter les échalotes; bien faire cuire.
- Rajouter les tomates coupées, le persil,l ail; faire évaporer, puis mettre le vin; faire évaporer; rajouter les champignons de paris en lamelles, couvrir d'un bouillon chaud.
- Laisser cuire 40 mn.
- Dans un peu d'eau mettre 2 CS de farine.
- Rajouter le tout sur le lapin et laisser mijoter 10 mn.
76 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Jest 193 kalorii w 1 porcji Lapin en Sauce.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Podział Kalorii: 40% tłusz, 11% węglo, 48% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
808 kJ
10%
193 kcal
Tłuszcze
8,01g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,939g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,828g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,361g
Węglowodany
5,1g
2%
Cukier
1,29g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
21,7g
43%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
57mg
Potas
508mg
25%
Podział Kalorii:
Węglowodany (12%)
Tłuszcze (40%)
Białko (48%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|