Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: 1803dom

Lapin en Sauce

Lapin au vin blanc.

Składniki

Wskazówki

  1. Faire revenir les morceaux de lapins dans l huile; puis rajouter les échalotes; bien faire cuire.
  2. Rajouter les tomates coupées, le persil,l ail; faire évaporer, puis mettre le vin; faire évaporer; rajouter les champignons de paris en lamelles, couvrir d'un bouillon chaud.
  3. Laisser cuire 40 mn.
  4. Dans un peu d'eau mettre 2 CS de farine.
  5. Rajouter le tout sur le lapin et laisser mijoter 10 mn.
76 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 193 kalorii w 1 porcji Lapin en Sauce.
Podział Kalorii: 40% tłusz, 11% węglo, 48% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
808 kJ
10%
193 kcal
Tłuszcze
8,01g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,939g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,828g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,361g
Węglowodany
5,1g
2%
Cukier
1,29g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
21,7g
43%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
57mg
Potas
508mg
25%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(193 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (12%)
 
Tłuszcze (40%)
 
Białko (48%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.