Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 7 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Шоколадный родственник маффина с жидкой серединкой.
Składniki
Wskazówki
- Растопить шоколад со сливочным маслом (на водяной бане или в кондитерском мешке с кипятком).
- Взбить яйца с сахаром, добавить муку, разрыхлитель, соль и какао. Перемешать.
- Ввести шоколадную массу в тесто, перемешать.
- Формы для кексов смазать сливочным маслом, присыпать мукой или какао порошком, выложить тесто на 2/3 форм. Выпекать в разогретой до 200°С духовке в течение 7-10 минут (7 минут-жидкая серединка, 10-почти полностью пропеченый кекс). Подавать посыпанными сахарной пудрой с шариком мороженого.
25 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 220 kalorii w 1 porcji Шоколадный Фондан.
|
|
Podział Kalorii: 51% tłusz, 40% węglo, 8% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
920 kJ
11%
220 kcal
Tłuszcze
12,71g
18%
Tłuszcz Nasycony
3,291g
16%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,843g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,414g
Węglowodany
22,5g
9%
Cukier
8,49g
9%
Błonnik
0,6g
Białko
4,68g
9%
Sól
0,12g
2%
Cholesterol
89mg
Potas
29mg
1%
Podział Kalorii:
Węglowodany (41%)
Tłuszcze (51%)
Białko (8%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|