Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
All the flavors of enchilada in pasta and you make it in one pan.
Składniki
Wskazówki
- In a large skillet, cook ground beef, onion, and garlic over medium-low until browned. Add the taco mix and follow directions on the package.
- Add the dry pasta, chicken broth, water, and enchilada sauce to pan. Bring to boil, then reduce heat to low and cover. Cook on low, with pan covered for about 15 minutes.
- Remove lid and let simmer for additional 5 minutes until pasta is tender and sauce has reduced. Remove from heat. Stir in cheese until melted. Serve.
36 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Makes 6-1cup servings
21 kwi 15 przez użytkownika: lettygaylor
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 351 kalorii w 1 porcji One Pan Enchilada Pasta.
|
|
Podział Kalorii: 25% tłusz, 48% węglo, 28% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1466 kJ
18%
350 kcal
Tłuszcze
9,55g
14%
Tłuszcz Nasycony
3,541g
18%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,173g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,353g
Węglowodany
41,48g
16%
Cukier
2g
2%
Błonnik
3,4g
Białko
23,91g
48%
Sól
2,62g
44%
Cholesterol
47mg
Potas
76mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (47%)
Tłuszcze (25%)
Białko (28%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|