Belgische/Brüssler Protein Waffeln
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 8 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Marv2015
Belgische/Brüssler Protein Waffeln
Belgien ist für sein feinen waffeln.
Składniki
Wskazówki
- Zuerst den Joguhrt und den Magerquark in eine Schüssel tun, anschließend die restlichen Zutaten, am Rand verteilend, beigeben und mit einem Mixer, vom Rand her nach innen, vermischen. (5 Minuten).
- Anschließend den fertigen Teig 5 Minuten quellen lassen.
- Den Teig auf das vorgeheizte Waffeleisen geben und ca. 3 bis 3,5 Minuten warten.
- Gegebenfalls kann der Vanillezucker weggelassen werden und der Dinkelmehlanteil verringert werden (Low Carb). Desweiteren kann Süßstoff zur Versüßung genutzt werden.
127 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 136 kalorii w 1 porcji Belgische/Brüssler Protein Waffeln.
|
|
Podział Kalorii: 14% tłusz, 34% węglo, 52% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
567 kJ
7%
136 kcal
Tłuszcze
2,15g
3%
Tłuszcz Nasycony
1,271g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,499g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,179g
Węglowodany
11,42g
4%
Cukier
4,78g
5%
Błonnik
0,4g
Białko
17,36g
35%
Sól
0,94g
16%
Cholesterol
53mg
Potas
82mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (34%)
Tłuszcze (14%)
Białko (52%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|