Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Tumis Brokoli Udang
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
Sternatamiliberitera
Tumis Brokoli Udang
Brokoli dan udang rendah kalori, bagus untuk diet menurunkan berat badan.
Składniki
1 łyżka stołowa minyak zaitun
100 gram udang
2 miarki kuchenne, pokrojone brokoli
1 ząbek bawang putih
Wskazówki
Tumis bawang putih menggunakan minyak zaitun hingga harum.
Masukan udang, masak hingga berubah warna, beri sedikit air, masukan garam dan lada.
Masukan brokoli, tumis hingga matang.
152 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
puas dengan resep ini
08 cze 16 przez użytkownika:
yudaprawinata
mantap
23 paź 15 przez użytkownika:
n3mom
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
Furmanka86
Gofry
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika:
aguszja
Pasta Śródziemnomorska
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika:
Natalitschka1
Serniczki
Słodka i kremowa przekąska.
przez użytkownika:
gewka3
Ciasto Czekoladowe
Bogaty, słodki i smaczny.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Tumis Brokoli Udang
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 329 kalorii w 1 porcji Tumis Brokoli Udang.
Podział Kalorii:
44% tłusz
, 17% węglo, 39% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1377 kJ
16%
329 kcal
Tłuszcze
16,54g
24%
Tłuszcz Nasycony
2,384g
12%
Tłuszcz Jednonienasycony
10,214g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,406g
Węglowodany
14,31g
6%
Cukier
3,12g
3%
Błonnik
4,8g
Białko
32,91g
66%
Sól
1,68g
28%
Cholesterol
206mg
Potas
763mg
38%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
16%
z GDA *
(329 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (44%)
Białko (39%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?