Typ posiłku:
Zakąski
Przystawki
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: LindaBear
Classical Frittata
Frittata with all your favorite ingredients.
Składniki
Wskazówki
- Put olive oil and butter in skillet with potatoes, garlic, paprika, parsley, salt and pepper.
- Cook until al dente, remove from pan, put chopped onions, peppers and mushrooms in skillet and cook until slightly tender.
- Beat eggs in bowl with milk, add cooked potatoes and vegetables.
- Put into oven safe casserole pan or baking pan, add cheese evenly spread over frittata.
- Cook for about 30-40 minutes or until golden brown and a toothpick comes out clean.
- Let sit for about 5 minutes before eating.
- Note: we eat this with garlic bread but can be served with fruit or as a sandwich for breakfast, brunch, lunch or dinner!
37 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Przystawki
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 221 kalorii w 1 porcji Classical Frittata.
|
|
Podział Kalorii: 58% tłusz, 22% węglo, 19% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
923 kJ
11%
221 kcal
Tłuszcze
14,38g
21%
Tłuszcz Nasycony
4,973g
25%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
6,363g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,504g
Węglowodany
12,4g
5%
Cukier
3,31g
4%
Błonnik
1,7g
Białko
10,76g
22%
Sól
1,26g
21%
Cholesterol
222mg
Potas
480mg
24%
Podział Kalorii:
Węglowodany (23%)
Tłuszcze (58%)
Białko (19%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|