Salade met Kip en Mozzarella
Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Salade met Kip en Mozzarella
Heerlijke frisse salade voor in de zomer, om van te smullen.
Składniki
Wskazówki
- Kook het ei 5 minuten lang en begin aan de volgende stap.
- Snij de kip in reepjes of blokjes (naar keuze) de tomaat en het ei mag gewoon in 2 worden gesneden, mozzarella snij je naar keuze.
- Als het ei is gekookt kan je het in koud water leggen (beter om te pellen), Ondertussen kan je de kip bakken met zoweinig mogelijk vet of olie. je kan ook terwijl de boterham sneetjes (of blokjes) bakken in de pan met wat olijf olie.
- Als het ei is afgekoeld kan je de eieren pellen en snijden.
- Nu kan je alles in een kom doen en mixen, Ondertussen doe je ook de notenmix erbij.
- En je kan nu genieten van een lekkere salade.
80 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 358 kalorii w 1 porcji Salade met Kip en Mozzarella.
|
|
Podział Kalorii: 70% tłusz, 12% węglo, 19% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1496 kJ
18%
358 kcal
Tłuszcze
28,04g
40%
Tłuszcz Nasycony
12,138g
61%
Tłuszcz Jednonienasycony
8,797g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,382g
Węglowodany
10,44g
4%
Cukier
3,79g
4%
Błonnik
2,3g
Białko
17,16g
34%
Sól
0,44g
7%
Cholesterol
192mg
Potas
288mg
14%
Podział Kalorii:
Węglowodany (11%)
Tłuszcze (70%)
Białko (19%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|