Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Eggplant Parmigiana
Dodaj Zdjęcie
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
8 porcja (e)
Czas Przygotowania:
40 min
Czas Gotowania:
1 godz 30 min
Typ posiłku:
Zakąski
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
janican71
Eggplant Parmigiana
A lower fat version of this tasty dish.
Składniki
1 second olive oil cooking spray
2 duże eggs
4
kawałki
mozzarella cheese shredded
1/4 miarka kuchenna parmesan cheese
1 łyżeczka, liść oregano
1 funt part skim milk ricotta cheese
1 łyżka stołowa basil
1/2 łyżeczka salt
2
nieobrane
eggplant, sliced thin
1/3 łyżka stołowa parsley
2 miarki kuchenne tomato sauce
4 uncje water
1 1/2 miarki kuchenne bread crumbs
Wskazówki
Whisk together 1 egg, water and salt.
Thinly slice eggplant and dip in egg then bread crumbs.
Place eggplant slices on cookie sheet spray with olive oil cooking spray (like Pam) and bake at 350 °F (175 °C) for 30 minutes.
While eggplant is baking, mix ricotta, shredded mozzarella, parmesan, remaining seasonings and 1 egg together.
Place 1/2 cup sauce in deep baking pan, then layer of cheese.
Top with eggplant and sauce alternating ending with sauce.
Cover tightly with aluminum bake on 350 °F for 1 hour and 30 minutes or until bubbly.
52 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
six points per serving
08 sie 10 przez użytkownika:
hwood
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
dagna.czajkowska
Chlebek Proteinowy
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika:
amandamaz1995
Gofry ze Skyrem
Szybkie śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika:
ElwirkaP
Placuszki z Jarmużem
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika:
Natalitschka1
Serniczki
Słodka i kremowa przekąska.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Eggplant Parmigiana
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 293 kalorii w 1 porcji Eggplant Parmigiana.
Podział Kalorii:
33% tłusz
, 42% węglo, 24% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1224 kJ
15%
292 kcal
Tłuszcze
11,12g
16%
Tłuszcz Nasycony
5,902g
30%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,171g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,133g
Węglowodany
31,52g
12%
Cukier
7,51g
8%
Błonnik
6,8g
Białko
18,31g
37%
Sól
2,69g
45%
Cholesterol
81mg
Potas
679mg
34%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
15%
z GDA *
(292 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (43%)
Tłuszcze (33%)
Białko (24%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?