Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 2 godz
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Amanda Rose
Spilt Pea Soup with Ham & Vegetables
A great healthy version of split pea soup.
Składniki
Wskazówki
- Wash peas and drain them. In a pot, sauté onions and garlic in about 2 tsp of oil.
- Sauté celery, carrots, onion, garlic, and ham in large frying pan/skillet.
- After five minutes of browning of until soft, add to larger pot with peas and chicken stock, then cover the pot and let it come to a boil. Add salt and pepper to taste.
- Once it boils reduce heat and cook for about two hours (beans should be very soft by then). Make sure to check the water and consistency. You may need to add hot water if it becomes too thick.
- Note: based on a Weight Watchers recipe.
76 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I make this soup with out the celery
10 lis 11 przez użytkownika: jaderra
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 364 kalorii w 1 porcji Spilt Pea Soup with Ham & Vegetables.
|
|
Podział Kalorii: 14% tłusz, 56% węglo, 30% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1522 kJ
18%
364 kcal
Tłuszcze
5,73g
8%
Tłuszcz Nasycony
1,274g
6%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,457g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,793g
Węglowodany
52,82g
20%
Cukier
8,48g
9%
Błonnik
20,6g
Białko
27,91g
56%
Sól
4,02g
67%
Cholesterol
19mg
Potas
1014mg
51%
Podział Kalorii:
Węglowodany (56%)
Tłuszcze (14%)
Białko (30%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|