Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: luanapco
Filé de Tilápia ao Molho Mediterrâneo
Filé de tilápia assada ao forno ao molho de azeite, alcaparras, champignon, azeitona e tomate cereja.
Składniki
Wskazówki
- Temperar a tilápia com sal, ervas finas e azeite. Leve ao forno a 160°C por 20 minutos. Dessalgar as alcaparras em água quente. Em uma panela, coloque o azeite, os tomates fatiados em rodelas, a alcaparras a azeitona e o champignon fatiadas em rodelas e tempere a gosto. Monte o prato colocando o peixe assado e sobre ele o molho mediterrâneo. Finalize com salsinha e manjericão frescos.
124 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 326 kalorii w 1 porcji Filé de Tilápia ao Molho Mediterrâneo.
|
|
Podział Kalorii: 65% tłusz, 3% węglo, 32% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1362 kJ
16%
326 kcal
Tłuszcze
24,08g
34%
Tłuszcz Nasycony
3,906g
20%
Tłuszcz Jednonienasycony
16,512g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,876g
Węglowodany
2,13g
1%
Cukier
0,55g
1%
Błonnik
1g
Białko
26,85g
54%
Sól
1,18g
20%
Cholesterol
57mg
Potas
385mg
19%
Podział Kalorii:
Węglowodany (3%)
Tłuszcze (65%)
Białko (32%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|