Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Lilu8507
Грибной Суп с Фунчозой
Очень вкусный, густой грибной суп с фунчозой.
Składniki
Wskazówki
- Морковь почистить потереть на крупной терке, лук почистить и порезать полукольцами. Порезать кубиками помидор. Грибы помыть и тоже порезать.
- Нагреть сковороду с маслом, выложить грибы и овощи. Обжарить на небольшом огне.
- Добавить соевый соус и чеснок через пресс. И обжарить еще несколько минут.
- Нагреть воду в кастрюле. Когда вода закипит добавить поджарку и проварить около 10 минут.
- Добавляем фунчозу и провариваем около 2-3 минут. Посолить. С солью будьте осторожны, так как соевый соус достаточно соленый.
281 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 124 kalorii w 1 porcji Грибной Суп с Фунчозой.
|
|
Podział Kalorii: 18% tłusz, 73% węglo, 9% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
518 kJ
6%
124 kcal
Tłuszcze
2,6g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,35g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,672g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,336g
Węglowodany
23,69g
9%
Cukier
3,05g
3%
Błonnik
2,4g
Białko
2,95g
6%
Sól
1,25g
21%
Cholesterol
0mg
Potas
379mg
19%
Podział Kalorii:
Węglowodany (73%)
Tłuszcze (18%)
Białko (9%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|