Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Selbstgemachte Proteinriegel.
Składniki
Wskazówki
- Den Backofen auf 200 °C vorheizen.
- Alle Zutaten miteinander vermengen.
- Ein Backblech mit Backpapier auslegen.
- Die Masse darauf gleichmäßig verteilen. Am besten in der Form eines Quadrats, so lassen sich später in etwa gleich große Stücke einfacher schneiden.
- Das Blech auf mittlerer Schiene in den vollständig vorgeheizten Backofen schieben.
- Die Masse für etwa 20–25 Minuten backen.
- Herausnehmen, auskühlen lassen, zuschneiden, fertig.
- Die Riegel lassen sich gut in einer Frischhaltebox einige Tage außerhalb des Kühlschranks aufbewahren. Die Flavdrops sind optional.
204 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 65 kalorii w 1 porcji Power-Protein-Riegel.
|
|
Podział Kalorii: 27% tłusz, 49% węglo, 23% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
270 kJ
3%
65 kcal
Tłuszcze
1,91g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,314g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,308g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,393g
Węglowodany
7,74g
3%
Cukier
1,97g
2%
Błonnik
1,1g
Białko
3,66g
7%
Sól
0,19g
3%
Cholesterol
1mg
Potas
29mg
1%
Podział Kalorii:
Węglowodany (50%)
Tłuszcze (27%)
Białko (23%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|