Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 35 min
Typ posiłku:
Przekąski
Desery
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Larify
Bolo de Banana
Bolo de banana com aveia. Sem glúten.
Składniki
Wskazówki
- Bata todos os ingredientes no liquidificador ou processador. Se preferir, deixe a fruta seca para adicionar no final.
- Pré aqueça o forno por 10 minutos e asse o bolo por 35 minutos, entre 180° e 220°.
- Use bananas bem maduras. Quanto mais maduras, mais doce o bolo. A quantidade de canela é a gosto.
169 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przekąski
Desery
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 144 kalorii w 1 porcji Bolo de Banana.
|
|
Podział Kalorii: 22% tłusz, 68% węglo, 9% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
600 kJ
7%
144 kcal
Tłuszcze
3,75g
5%
Tłuszcz Nasycony
1,609g
8%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,089g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,292g
Węglowodany
25,87g
10%
Cukier
4,2g
5%
Błonnik
2,6g
Białko
3,59g
7%
Sól
0,06g
1%
Cholesterol
73mg
Potas
252mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (69%)
Tłuszcze (22%)
Białko (9%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|