Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 15 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: E1ain3
Pumpkin & Cumin Soup
A smashing soup.
Składniki
Wskazówki
- Dice onion and garlic, throw in large pot with a spray of oil and cook over medium heat for 3-5 minutes till transparent.
- Peel and chop into 3 cm chunks pumpkin, add to pot with stock and cumin. Bring to the boil and cover, turn down to simmer 15-20 minutes until all is soft.
- Allow to cool and blend till smooth. Re-heat to serve.
- Dollop with natural yogurt and sprinkle with dukkah (optional).
67 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 102 kalorii w 1 porcji Pumpkin & Cumin Soup.
|
|
Podział Kalorii: 4% tłusz, 79% węglo, 17% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
426 kJ
5%
102 kcal
Tłuszcze
0,46g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,219g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,114g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,076g
Węglowodany
22,42g
9%
Cukier
8,4g
9%
Błonnik
2g
Białko
4,82g
10%
Sól
1,58g
26%
Cholesterol
0mg
Potas
715mg
36%
Podział Kalorii:
Węglowodany (79%)
Tłuszcze (4%)
Białko (17%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|