Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Zakąski
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: saswank80
Baked Crab Cakes
Big flavor, low calorie crab cakes.
Składniki
Wskazówki
- Pre-heat oven to 375 °F (190 °C). Grease a baking sheet.
- Combine bread crumbs, baking powder, parsley, mustard powder, pepper, and seafood seasoning; set aside.
- Stir together mayonnaise, butter, Worcestershire and egg product until smooth.
- Fold in crab meat, then fold in bread crumb mixture until well blended.
- Shape mixture into 12 crab cakes, about 3/4" thick, and place onto prepared baking sheet.
- Bake in preheated oven for 15 minutes, then turn the crab cakes over, and bake an additional 10 to 15 minutes, until nicely browned.
574 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I love to make my own because they can be pretty costly in the store
19 sie 15 przez użytkownika: LeeHays
|
Sounds good. Can these be frozen for another time too?
20 wrz 11 przez użytkownika: sweetgalntx
|
So, so delicious! Incredibly easy to make and so satisfying!
11 maj 11 przez użytkownika: KatieYo
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Lunch
Najnowsze Przepisy
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 167 kalorii w 1 porcji Baked Crab Cakes.
|
|
Podział Kalorii: 38% tłusz, 12% węglo, 49% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
700 kJ
8%
167 kcal
Tłuszcze
6,92g
10%
Tłuszcz Nasycony
3,016g
15%
Tłuszcze Trans
0,003g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,716g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,528g
Węglowodany
5g
2%
Cukier
0,91g
1%
Błonnik
0,3g
Białko
20,04g
40%
Sól
1,46g
24%
Cholesterol
79mg
Potas
431mg
22%
Podział Kalorii:
Węglowodany (13%)
Tłuszcze (38%)
Białko (49%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|