Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: 98valkyrie
Low Fat Shrimp Etouffee
A low fat alternative to this popular dish.
Składniki
Wskazówki
- Place the flour in a large non-stick skillet and heat over medium-high heat. Watch the pan carefully, stirring and shaking the flour. It will take about 10 to 15 minutes and the flour will turn an almond brown. Do not let the flour cook too fast or burn. Remove to a plate and cool.
- While the flour is cooling place the butter and olive oil in the pan over medium heat and add the minced garlic. Cook, stirring frequently, until it softens. Add the onions, celery, green and red peppers and cook until the peppers are slightly soft.
- Sprinkle about 1/4 of the cooked flour over the top of the cooked vegetables. Stir to blend the flour and repeat with the flour in three more batches until it is fully incorporated and there are no clumps of flour.
- Add the water slowly stirring continuously. The sauce will begin to thicken. Stir in the salt, pepper, cayenne pepper, bay leaf and Cajun spice.
- Cook slowly adding water a tablespoon at a time if the sauce is too thick. Add the tomatoes, sherry, parsley and thyme. The sauce can be made to this point and kept warm or overnight. When ready to serve heat the sauce and add the shrimp. Cook until they are pink and firm.
- Serve over rice and top with the chopped green onions.
152 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Great flavor! I love this recipe, I didn't use the shrimp when I made it. Nice and spicey without being too hot.
01 kwi 12 przez użytkownika: lyjferguson
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 297 kalorii w 1 porcji Low Fat Shrimp Etouffee.
|
|
Podział Kalorii: 19% tłusz, 43% węglo, 38% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1242 kJ
15%
297 kcal
Tłuszcze
6,02g
9%
Tłuszcz Nasycony
1,672g
8%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,369g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,216g
Węglowodany
30,75g
12%
Cukier
7,23g
8%
Błonnik
4g
Białko
27,14g
54%
Sól
3,93g
66%
Cholesterol
177mg
Potas
429mg
21%
Podział Kalorii:
Węglowodany (43%)
Tłuszcze (19%)
Białko (38%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|