Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Caseyjmc
Mesquite Garlic Trout
An easy, delicious gourmet tasting dish, using only 4 ingredients.
Składniki
Wskazówki
- Pre-heat oven or outside grill to 450 °F (220 °C).
- Cut the head and tail off of a gutted, cleaned trout.
- Place the minced garlic inside the open belly of the trout (add more than 4 teaspoons if preferred). Sprinkle mesquite seasoning and salt over the garlic and allow the belly to close naturally.
- Place the trout onto a sheet of aluminum foil and wrap the foil loosely over the trout so that it is sealed, but in a tent fashion.
- Place in the oven or grill for approximately 20 minutes.
- Check to see if the meat flakes. Do not overcook.
185 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 275 kalorii w 1 porcji Mesquite Garlic Trout.
|
|
Podział Kalorii: 27% tłusz, 3% węglo, 70% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1152 kJ
14%
275 kcal
Tłuszcze
7,88g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,642g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,56g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,815g
Węglowodany
2,32g
1%
Cukier
0,04g
0%
Błonnik
0,1g
Białko
46,7g
93%
Sól
2,01g
33%
Cholesterol
134mg
Potas
1091mg
55%
Podział Kalorii:
Węglowodany (3%)
Tłuszcze (27%)
Białko (70%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|