Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Torta di Mele (Apple Cake)
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
16 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
alysania
Torta di Mele (Apple Cake)
A great breakfast apple cake.
Składniki
1 miarka kuchenna milk whole
2 duże eggs
1/2 miarka kuchenna olive oil
4
średnie
apples
1 łyżeczka baking powder
1 miarka kuchenna sugar
1 tbsp powdered sugar
2 1/4 cups all purpose flour
Wskazówki
Pre-heat oven to 350 °F (175 °C).
Break eggs into a mixing bowl and add sugar.
Add oil and milk and slowly add flour.
Mix together until smooth, and be careful not to over-mix.
Add baking powder and mix in well.
Pour mixture into an 8" × 10" baking pan and layer apples on top or press under batter.
Bake at 350 °F for 30 minutes or until golden brown.
Sprinkle confectioner’s sugar on top while still warm.
187 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
How large is 1 serving? If I made this in muffin tins how many would it make?
27 sty 15 przez użytkownika:
Truxi
This is the best apple cake i've ever made,,, but i didn't put a cup of sugar in it instead i just made it with 4 Tbsp powdered sugar...!
14 sty 12 przez użytkownika:
tarlonG
Yes in moderation and when I want something sweet as a treat.
01 paź 11 przez użytkownika:
Valyn
The purpose of having fat in cake is to make it moist. Without fat cake is pretty dry. That being said, 2% milk is good enough. This isn't bad for an occasional treat, esp compared to some cakes.
25 lut 11 przez użytkownika:
oBuni
full fat, and full sugar. If I made this I would find ways to eliminate the sugar and cut down on the fat...
26 lip 10 przez użytkownika:
Lillian93940
Very delicious dessert :)!! Not too sweet not too tart...my family loved this!! Used fat free milk instead of whole milk though...too much fat in whole milk...
08 lis 09 przez użytkownika:
gburgos1113
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Mini Pączki z Twarogu
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika:
basle1
Placki z Cukinii
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika:
Furmanka86
Gofry
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika:
perzol22
Naleśniki
Prosty, miękki i smaczny przepis.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Torta di Mele (Apple Cake)
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 210 kalorii w 1 porcji Torta di Mele (Apple Cake).
Podział Kalorii:
34% tłusz
, 60% węglo, 6% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
880 kJ
11%
210 kcal
Tłuszcze
8,1g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,447g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,305g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,916g
Węglowodany
31,99g
12%
Cukier
17,46g
19%
Błonnik
1,3g
Białko
3,18g
6%
Sól
0,12g
2%
Cholesterol
28mg
Potas
86mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(210 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (60%)
Tłuszcze (34%)
Białko (6%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?