Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
16 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: alysania

Torta di Mele (Apple Cake)

A great breakfast apple cake.

Składniki

Wskazówki

  1. Pre-heat oven to 350 °F (175 °C).
  2. Break eggs into a mixing bowl and add sugar.
  3. Add oil and milk and slowly add flour.
  4. Mix together until smooth, and be careful not to over-mix.
  5. Add baking powder and mix in well.
  6. Pour mixture into an 8" × 10" baking pan and layer apples on top or press under batter.
  7. Bake at 350 °F for 30 minutes or until golden brown.
  8. Sprinkle confectioner’s sugar on top while still warm.
187 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
How large is 1 serving? If I made this in muffin tins how many would it make?
user vote
27 sty 15 przez użytkownika: Truxi
This is the best apple cake i've ever made,,, but i didn't put a cup of sugar in it instead i just made it with 4 Tbsp powdered sugar...!
user vote
14 sty 12 przez użytkownika: tarlonG
Yes in moderation and when I want something sweet as a treat.
user vote
01 paź 11 przez użytkownika: Valyn
The purpose of having fat in cake is to make it moist. Without fat cake is pretty dry. That being said, 2% milk is good enough. This isn't bad for an occasional treat, esp compared to some cakes.
user vote
25 lut 11 przez użytkownika: oBuni
full fat, and full sugar. If I made this I would find ways to eliminate the sugar and cut down on the fat...
user vote
26 lip 10 przez użytkownika: Lillian93940
Very delicious dessert :)!! Not too sweet not too tart...my family loved this!! Used fat free milk instead of whole milk though...too much fat in whole milk...
user vote
08 lis 09 przez użytkownika: gburgos1113

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Takmisieniechce
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 210 kalorii w 1 porcji Torta di Mele (Apple Cake).
Podział Kalorii: 34% tłusz, 60% węglo, 6% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
880 kJ
11%
210 kcal
Tłuszcze
8,1g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,447g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,305g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,916g
Węglowodany
31,99g
12%
Cukier
17,46g
19%
Błonnik
1,3g
Białko
3,18g
6%
Sól
0,12g
2%
Cholesterol
28mg
Potas
86mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
z GDA *
(210 cal)
10% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (60%)
 
Tłuszcze (34%)
 
Białko (6%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.