Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
3 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Przekąski
Inne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Fairybrat389

Egg Crepes

Egg crepes that can be used in so many ways.

Składniki

Wskazówki

  1. Lightly beat the eggs in a bowl and season with salt and pepper.
  2. Heat a crepe or omelet pan over medium to medium-high heat and lightly coat the bottom and sides with butter.
  3. Using a ladle, put enough egg in the pan to make a thin coating.
  4. When the eggs set, lift up with spatula and turn, try not to tear them.
  5. Cook one more minute on that side, then slide the crepe onto a dish.
  6. Continue making the rest. Enjoy!
  7. Note: great when filled with my Ground Beef Filling and topped with my Creamy Parmesan Sauce.
246 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
You can also cut the crepes into strips and use them instead of noodles in soup.
user vote
18 mar 10 przez użytkownika: agru

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przekąski Inne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: amandamaz1995
Szybkie śniadanie lub przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 155 kalorii w 1 porcji Egg Crepes.
Podział Kalorii: 65% tłusz, 2% węglo, 33% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
650 kJ
8%
155 kcal
Tłuszcze
10,9g
16%
Tłuszcz Nasycony
3,707g
19%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,059g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,4g
Węglowodany
0,79g
0%
Cukier
0,77g
1%
Błonnik
0g
Białko
12,59g
25%
Sól
0,48g
8%
Cholesterol
426mg
Potas
135mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
z GDA *
(155 cal)
8% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (2%)
 
Tłuszcze (65%)
 
Białko (33%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.