Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: cgabriel

Chinese Style Hot & Spicy Green Beans

Make these tasty green beans as spicy as you wish by adding more or less hot chili flakes.

Składniki

Wskazówki

  1. In a small bowl, whisk together the soy sauce, vinegar, sugar, and chili flakes. Set aside.
  2. Place 1/4 cup water in a large skillet and bring to a boil over high heat.
  3. Add the green beans, cover the pan, and cook until the beans are crisp tender, 3 to 4 minutes. Uncover, and drain any water that remains in the pan.
  4. Add the oil, grated ginger, and thinly sliced garlic to the beans in the skillet and cook over medium-high heat, stirring frequently, until the beans are lightly browned, about 2 minutes. Don't let the garlic burn.
  5. Add the soy mixture to the pan and cook, stirring constantly, until the sauce thickens and glazes the beans, about 2 minutes.
  6. Transfer to a platter and serve the beans hot or at room temperature.
311 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Made it tonight - very easy and very, very good! I normally don't really care for green beans, but these are very tasty. Don't forget to add some chili pepper flakes if you want a nice hot taste (the pepper flakes missed the ingredients list). Definitely a do-again! :)
user vote
05 kwi 18 przez użytkownika: FarmerJeannine
Toasted sesame seed oil has a very strong flavor. I used one teaspoon for the recipe and it was still really good.
user vote
18 lut 13 przez użytkownika: bye2babyweight
This was very tasty, although it wasn't really spicy so the name is a little deceiving.
user vote
28 mar 12 przez użytkownika: blakec
Made this last night and it was awesome!!! I always wanted an easy and tasty green bean recipe. This is it!
user vote
03 mar 12 przez użytkownika: slize01
Excellent!!
user vote
21 lut 12 przez użytkownika: donelle2
Excellent! Thank you so much for a recipe I am sure I will use often. I used 1/2 teaspoon of flaked red pepper, which was about right for me.
user vote
01 lut 12 przez użytkownika: Lucille Ball
So Yummy! I make them quite often!!!
user vote
24 sty 12 przez użytkownika: diamonds76
2 pts
user vote
03 gru 11 przez użytkownika: mama mel

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: elizaieta2000
Smaczne danie z dużą ilością białka.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 58 kalorii w 1 porcji Chinese Style Hot & Spicy Green Beans.
Podział Kalorii: 35% tłusz, 53% węglo, 12% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
241 kJ
3%
58 kcal
Tłuszcze
2,45g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,36g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,008g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,056g
Węglowodany
8,48g
3%
Cukier
2,61g
3%
Błonnik
2,7g
Białko
1,93g
4%
Sól
0,76g
13%
Cholesterol
0mg
Potas
189mg
9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
3%
z GDA *
(58 cal)
3% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (53%)
 
Tłuszcze (35%)
 
Białko (12%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.