Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
8 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Desery
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: krystynecar

No Flour Chocolate Cake

A gluten free and very chocolatey, decadent cake.

Składniki

Wskazówki

  1. Melt chocolate and butter together in double boiler.
  2. Add sugar and cocoa, eggs and vanilla.
  3. Put in 300° F (150° C) oven for 30 minutes.
338 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
We make this from CutTheWheat.com It comes out to 22 carbs per serving but OH BABY! No one at Thanksgiving had any quibbles! All was eaten. We don't use the whey protein in it tho. try it..... http://www.cutthewheat.com/201...
user vote
21 lip 16 przez użytkownika: rontravis
4 squares of chocolate is equal to 4 oz. or 110-120 grams.
user vote
16 lip 13 przez użytkownika: krystynecar
Looks yummy. But out of interest (because in Uk we have different measurements) can someone pls tell me what size/weight are the chocolate cooking squares?
user vote
24 cze 13 przez użytkownika: Irish Chub
being diabetic could you just use natural stevia?
user vote
22 mar 13 przez użytkownika: Nirvanabliss
Very high in sugar,not for me being diabetic
user vote
01 lut 13 przez użytkownika: WombatJohn
I haven't tried this out yet using a sugar substitute, but I did figure the carb counts for the ingredients listed and I'm getting that each serving would have about 34g of carbs before subtracting the fiber. BTW, 3/4 cup of sugar has 580.5 Calories vs. 72 Calories in 3/4 cup of Splenda Granulated.
user vote
20 paź 12 przez użytkownika: angiekae68
I have never had it with splenda - I don't react well to artificial sweeteners - but please let me know if it works out!
user vote
04 wrz 12 przez użytkownika: krystynecar
Yeah, I would also like to know if anyone has made this with splenda? If not, I might give it a go!
user vote
03 wrz 12 przez użytkownika: edens
If you made this with splenda instead of sugar how many calories would be cut out? And could you substitute the butter with anything else?
user vote
02 wrz 12 przez użytkownika: xXGemxDutcherXx

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Desery

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 294 kalorii w 1 porcji No Flour Chocolate Cake.
Podział Kalorii: 55% tłusz, 38% węglo, 7% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1230 kJ
15%
294 kcal
Tłuszcze
19,17g
27%
Tłuszcz Nasycony
10,977g
55%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,157g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,788g
Węglowodany
29,93g
12%
Cukier
25,09g
28%
Błonnik
2,8g
Białko
5,24g
10%
Sól
0,29g
5%
Cholesterol
134mg
Potas
119mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
15%
z GDA *
(294 cal)
15% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (38%)
 
Tłuszcze (55%)
 
Białko (7%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.