Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 15 min
Oceń:
Jeszcze nie oceniono.
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Homemade macaroni and cheese.
Składniki
Wskazówki
- Boil pasta according to package directions.
- Melt butter in a saucepan, add flour and stir until combined. Add milk and cook for 1-2 minutes until thickened. Add cheese and stir until melted. Add ground mustard and season with salt and pepper to taste.
- Stir pasta into sauce and serve.
14 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 313 kalorii w 1 porcji Mac N Cheese.
|
|
Podział Kalorii: 39% tłusz, 42% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1308 kJ
16%
313 kcal
Tłuszcze
13,55g
19%
Tłuszcz Nasycony
7,233g
36%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,695g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,213g
Węglowodany
32,93g
13%
Cukier
4,59g
5%
Błonnik
1,6g
Białko
14,23g
28%
Sól
0,57g
9%
Cholesterol
36mg
Potas
198mg
10%
Podział Kalorii:
Węglowodany (43%)
Tłuszcze (39%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|