Baked Sweet Potato Wedges
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Przystawki
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Shannonk22
Baked Sweet Potato Wedges
A snack that's very tasty, filling and low in calories that is cheap to make.
Składniki
Wskazówki
- Preheat oven to 400 °F (200 °C).
- Peel and cut sweet potatoes into wedges.
- In bowl mix together wedges and rest of the other ingredients.
- On a tin foil lined cooking tray, spread out wedges and bake for 25 minutes or until tender and golden.
- Serve.
194 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 231 kalorii w 1 porcji Baked Sweet Potato Wedges.
|
|
Podział Kalorii: 52% tłusz, 45% węglo, 3% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
967 kJ
12%
231 kcal
Tłuszcze
13,56g
19%
Tłuszcz Nasycony
1,888g
9%
Tłuszcz Jednonienasycony
9,852g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,44g
Węglowodany
26,22g
10%
Cukier
5,43g
6%
Błonnik
3,9g
Białko
2,05g
4%
Sól
0,57g
9%
Cholesterol
0mg
Potas
439mg
22%
Podział Kalorii:
Węglowodany (45%)
Tłuszcze (52%)
Białko (3%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|