Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 35 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: mdp29
Sour Cream Banana Muffins
A delicious banana muffin recipe straight from Grandmas kitchen.
Składniki
Wskazówki
- Preheat oven to 325 °F (160 °C).
- Cream butter, white and brown sugar.
- Add eggs one at a time, then the vanilla extract.
- Using a wooden spoon add sour cream, mashed bananas, flour, baking soda and salt.
- Add the chopped nuts.
- Spoon into greased muffin or bread pans and bake for 35-40 minutes.
107 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Love these! Very moist and not overly sweet.
08 sty 14 przez użytkownika: tresaneville
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Szybka sałatka na obiad .
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 159 kalorii w 1 porcji Sour Cream Banana Muffins.
|
|
Podział Kalorii: 48% tłusz, 46% węglo, 6% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
666 kJ
8%
159 kcal
Tłuszcze
8,71g
12%
Tłuszcz Nasycony
3,546g
18%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,871g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,614g
Węglowodany
18,89g
7%
Cukier
10,63g
12%
Błonnik
0,9g
Białko
2,52g
5%
Sól
0,4g
7%
Cholesterol
30mg
Potas
113mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (46%)
Tłuszcze (48%)
Białko (6%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|