Czas Przygotowania: 12 min
Czas Gotowania: 1 godz 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: JerseyJay14
Slow Roasted Root Vegetables
Easy to make and filling low calorie side dish to go with just about any meat.
Składniki
Wskazówki
- Preheat the oven to 315 °F (150 °C).
- Peel the beets, turnips, carrots and parsnips.
- Cut the beets, turnips, and potatoes into quarters. Then cut similarly sized pieces of carrot, parsnip and cauliflower.
- Place all the veggies in a large roasting pan. season with salt and pepper. Add fresh herbs.
- Roast at 315 °F covered in aluminum foil for 30 minutes. Stir vegetables
- Cook another 30 minutes. Stir vegetables again.
- Place back in the over, uncovered this time - checking every 10 minutes until done (should be fork tender).
- Let cool and serve!
226 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Added some garlic and onions as well as a few tbsp of olive oil... delicious!!!
23 lut 13 przez użytkownika: qwertyjuan
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 88 kalorii w 1 porcji Slow Roasted Root Vegetables.
|
|
Podział Kalorii: 4% tłusz, 86% węglo, 11% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
369 kJ
4%
88 kcal
Tłuszcze
0,37g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,077g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,065g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,133g
Węglowodany
20,14g
8%
Cukier
7,45g
8%
Błonnik
5,3g
Białko
2,57g
5%
Sól
0,21g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
600mg
30%
Podział Kalorii:
Węglowodany (85%)
Tłuszcze (4%)
Białko (11%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|